Flextrafik nyhedsbrev

December 2020

Når du trykker "Ring mig op"

Hvis du har trykket ”Ring mig op”, og vi ikke har ringet tilbage inden 15 min, så ring gerne til os. Vi ringer ikke automatisk op, så det kan smutte.

Ring 5 minutter før du ankommer

Hvis der er et telefonnummer på en køreordre, så husk at ringe minimum 5 minutter før ankomst. Når du ringer, så husk at oplyse, at du ringer fra Flextrafik.

Afhentning på sygehusene

Hvis der er et telefonnummer på patienten, så ring også gerne her, når du er på vej.  Nogle afdelinger oplever, at patienter bliver bedt om at gå ned til indgangen eller udenfor, og det er ikke meningen. Der er afsat servicetid på alle patientbefordringer til at hente i forhallen eller på afdelingen, og det er fortsat dér patienten skal hentes - også selv om du har ringet, og meddelt, du er på vej.  Hvis du ankommer til en afdeling, hvor en patient ikke reagerer, så henvend dig venligst til personalet, og ring altid til Driftscentret, inden du går fra afdelingen.

Kunder der er visiteret til forsæde

Fra 9. november 2020 er visitering til forsædet ikke en mulighed, medmindre det er lægefagligt begrundet - og kun i forbindelse med patientbefordring.

Som udgangspunkt er det dog tilladt at prøve at anvise et andet sæde end forsædet til de kunder, der er visiteret til forsædet, men som fysisk har mulighed for at komme på et andet sæde. Brug gerne denne mulighed.

Adgang plejecentre mv.

Når du skal hente ved et plejecenter, træningssted el.lign., så vær meget opmærksom på, om der er skiltet med, at det ikke er tilladt at gå ind. Er det tilfældet, og du ikke kan få kontakt til en kunde, så ring altid til Driftscentret.

Aarhus Rutebilstation

I forbindelse med ombygningen af Aarhus Rutebilstation, så kan vi ikke benytte adressen i forbindelse med af- og påstigning med Flextrafik. Det er gældende frem til arbejdet er afsluttet i løbet af 2021. Skulle du få en tur til Aarhus Rutebilstation, som har adresse på Fredensgade 45 i Aarhus, må du ikke køre ind på Rutebilstationens område, da risikoen for, at en kunde efter udstigning efterfølgende bliver ramt af en bakkende bus, er skærpet i forhold til tidligere, da alle busserne i højere grad skal bakke for at komme fra rutebilstationen. Der henvises til de offentlige muligheder for standsning i området ift. afsætning/afhentning så ring til kunden 5 min før du er fremme for at aftale nærmere.

Hvordan er en tur strikket sammen?

Vi oplever jævnligt, at der først kvitteres for en tur, når f.eks. en kunde er afleveret på en afdeling. MEN det betyder faktisk, der kvitteres for sent... Og derfor kan du miste kørsel, fordi din vogn fremgår som forsinket. Servicetiden på en tur er indeholdt i den tid, der angives på skærmen. Hvis en tur f.eks. starter kl. 08.00 og slutter kl. 08.45, er de 45 minutter inkl. køretid og servicetid på begge adresser. Får du en aflevering, der hedder 8.45, er det dér, vi forventer, du er tilbage i bilen, og er klar til næste tur. Derfor skal du altid bede om ny ordre, inden du går ind for at hente en kunde eller følger en kunde ind.

Bestilling af kørsel til jul (gentagelse)

Hvis du har kunder i bilen, der spørger, hvornår de kan bestille kørsel til den 24. december, kan du oplyse følgende: Alle kunder, der er visiteret til handicapkørsel, kan bestille kørsel i perioden fra 18. november til 18. december. Telefonerne er åbne på hverdage mellem kl. 8.00 og 16.00. Telefonnummer til julebestilling er tlf. 87 40 83 91.

Betaling via Midttrafiks app

Når der er bestilt via Midttrafik App eller bestilt med anden betaling end kontant, må du ikke tage imod kontant betaling uden først at have snakket med Driftscentret.
Vær særlig opmærksom på, når betaling sker via App. Tjek efter, at der er de rigtige antal zoner ift. køreordren, og at ikonet øverst til venstre på billetten skifter mellem Midttrafiks logo og en kode f.eks. 4W (koden skifter hver dag og farven på billetten skifter hver dag. Dette tjekkes inden afgang fra stoppestedet).

Du kan finde de forskellige billettyper, inkl. eksempel på App-billet her